Spaghetti alla molliche

Een heerlijk recept voor spaghetti met ansjovis en restjes brood.
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud bruinbrood
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 kleine komkommer
- ½ citroen
- 2 ansjovisfiletjes (blik)
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd pepertje
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster.
- Maal het brood tot grove kruimels.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
- Snijd de ansjovisjes in stukjes.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Fruit de prei en de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
- Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
- Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
- Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
- Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
660 kcal
|
---|---|
Eiwit |
40 gram
|
Koolhydraten |
70 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
1,1 gram
|