
Miriam Groot
Deze vegetarische spaghetti bolognese maak je met linzen in plaats van gehakt.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterpenen
- 2 el zongedroogde tomaten
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 2 stengels bleekselderij, in reepjes
- 400 g gekookte bruine linzen
- 200 g volkorenpasta
- 2 takjes verse basilicum
Voedingswaarden
Energie
484kcal
Eiwit
23,2 gram
Koolhydraten
70,3 gram
Vezels
18,2 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1,2 gram
Zout
1530 milligram
Bereiding
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, rasp de winterpenen en hak de zongedroogde tomaten.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, winterpenen en de zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden voor 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bleekselderij en de bruine linzen toe. Laat het mengsel onder af en toe roeren nog 15 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Bereid de volkorenpasta volgens de verpakking. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pastasaus wanneer deze te droog wordt.
- Serveer de gekookte volkorenpasta met de pastasaus en wat verse basilicum.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.