zaterdag, 31 oktober 2020

Spaghetti met boerenkoolpesto

Gezonde pesto

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries boerenkool
  • 50 gram walnoten
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Laat de boerenkool ontdooien.
  2. Breng water voor de spaghetti aan de kook.
  3. Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.
  4. Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee.
  5. Voeg de olijfolie en de Parmezaanse kaas toe.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
  8. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
  9. Strooi er de achter gehouden walnoten over.

Menusuggestie

Lekker met broccoli met sinaasappeldressing.

Hiervoor heb je nodig:
Broccoli met sinaasappeldressing
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
760 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
45 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram