dinsdag, 29 september 2020

Spaghetti met Bolognesesaus

Lekker Italiaans

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 blik tomaten zonder zout
  • Een half gedroogd pepertje
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de tartaar gaar en rul.
  4. Fruit de groente 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
  8. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
595 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,61 gram