Spaghetti met groente en olijven

Getty Images

Denkend aan Italië.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Basilicum

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  5. Voeg de paprika, de courgette en het blik tomaten met het vocht toe.
  6. Laat de groente gaar worden.
  7. Maak de saus op smaak met peper, de olijventapenade en basilicum.
  8. Meng de uitgelekte spaghetti er door.

Menusuggestie

Lekker met reepjes varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram ongepaneerde schnitzel
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur