Getty Images
      
  Deze Italiaan lust iedereen
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 500 gram tomaten
 - 1 kleine ui
 - 1 teentje knoflook
 - 1 stengel bleekselderij
 - 2 eetlepels olijfolie
 - ½ gedroogd pepertje
 - 150 gram volkoren spaghetti
 - 50 gram walnoten
 - 8 blaadjes basilicum
 - 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  655kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  35 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  500 milligram
          Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
 - Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
 - Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
 - Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij een paar minuten zacht in de olie.
 - Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
 - Kook de spaghetti in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Breek de walnoten in stukjes.
 - Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en strooi de walnoten erover.
 - Geef de geraspte kaas erbij.
 
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en kropsla.
Hiervoor heb je nodig:
1 kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
kropsla
1 eetlepel slasaus 25 % olie
1 eetlepel halfvolle yoghurt
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Gebruik de rest van de bleekselderij in zoetzure selderij.