Getty Images
Deze Italiaan lust iedereen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ gedroogd pepertje
- 150 gram volkoren spaghetti
- 50 gram walnoten
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij een paar minuten zacht in de olie.
- Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breek de walnoten in stukjes.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en strooi de walnoten erover.
- Geef de geraspte kaas erbij.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en kropsla.
Hiervoor heb je nodig:
1 kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
kropsla
1 eetlepel slasaus 25 % olie
1 eetlepel halfvolle yoghurt
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Gebruik de rest van de bleekselderij in zoetzure selderij.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
500 milligram