zaterdag, 19 oktober 2019

Spaghetti met tomaat en basilicum

Deze Italiaan lust iedereen
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram tomaten 
  • 1 kleine ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • ½ gedroogd pepertje 
  • 150 gram volkoren spaghetti 
  • 50 gram walnoten
  • 8 blaadjes basilicum 
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij een paar minuten zacht in de olie.
  5. Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Breek de walnoten in stukjes.
  8. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en strooi de walnoten erover.
  9. Geef de geraspte kaas erbij.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en kropsla.

Hiervoor heb je nodig:
1 kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
kropsla
1 eetlepel slasaus 25 % olie
1 eetlepel halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Gebruik de rest van de bleekselderij in zoetzure selderij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
655 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
35 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram