donderdag, 13 mei 2021

Spaghetti met tomaatjes en olijven

Een Italiaanse maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijventapanade
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • Tijm of oregano

Bereiding

  1. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook zacht.
  5. Bak de tomaatjes kort mee.
  6. Verkruimel het pepertje er boven en roer de olijventapenade er door.
  7. Giet de spaghetti af en meng het tomatenmengsel er door.
  8. Maak op smaak met wat tijm of oregano.

Menusuggestie

Lekker met geroosterde ribkarbonade

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram