dinsdag, 20 augustus 2019

Spinazie-aardappelgratin

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • 50 gram walnoten
  • ± 400 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
  • 1 volkorenbeschuit of 2 eetlepels paneermeel
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en nootmuskaat door de spinazie.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Warm de oven voor op 175° C.
  6. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.
  7. Maak de beschuit fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
530 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):