Spinazie met roerei

Getty Images

Eenvoudig vegagerecht voor iedereen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
  • Nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

Bereiding

  1. Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
  2. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
  3. Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat. Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
  8. Strooi er de geraspte kaas over.
  9. Schep het roerei op de spinazie.

Menusuggestie

Lekker met gebakken aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

500 gram aardappelen

1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
930 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum