 
Getty Images
      
  De geraspte kaas maakt het roerei helemaal af.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
- Nootmuskaat
- 1 pakje voorgekookte aardappelpartjes of schijfjes (ca. 450 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- Peper 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Voedingswaarden
    Energie 
              
  545kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  7 gram
          
    Zout 
              
  900 milligram
          Bereiding
- Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
- Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat.
- Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de aardappelpartjes in de helft van de margarine bruin.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de rest van de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk de eieren er bij en bak al roerend tot de eiermassa net is gestold.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Schep het roerei op de spinazie en geef de aardappeltjes er bij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine. Ingrediënten over? Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
