dinsdag, 29 september 2020

Spinaziesalade met croutons

Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je deze salade eens proberen.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • ½ perssinaasappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theentje knoflook
  • 1 sneetje volkoren of bruinbrood
  • 200 gram spinazie

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen. 
  2. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje wat en laat ze afkoelen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen. 
  4. Pers de sinaasappel uit.
  5. Halveer het ei en neem de dooier eruit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef. 
  6. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie, en wat peper een sausje. 
  7. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
  8. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  9. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje erover. 
  10. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonades
1 ½ eetlepel vloeibare margarine
6 aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
605 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,6 gram