donderdag, 17 oktober 2019

Spinazietaart met champignons en eieren

Lekker, deze quiche met champignons en spinazie. En kinderen vinden de verstopte eieren geweldig.
Bereidingsduur:
50 minuten
Ingrediënten:
  • 1 pot of blik spinazie
  • 1 pot of blik champignons
  • 6 eieren
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • 2 pakjes magere spekreepjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 pakje bladerdeeg
  • Peper en zout

Bereiding

Laat de spinazie en de champignons goed uitlekken.

Laat het bladerdeeg ontdooien terwijl je drie van de eieren hard kookt.

Warm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.

Bedek een quiche- of taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.

Pel de eieren en verdeel deze – in de lengte doormidden gesneden – over de bodem.

Bak de spekjes uit op middelhoog vuur.

Meng in een kom de kaas, crème fraîche en de overgebleven eieren.

Voeg de spinazie, de champignons en de uitgebakken spekjes aan het eimengsel toe en roer dit goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Giet het mengsel in de vorm en dek het eventueel af met bladerdeeg dat je over hebt.

Bak de taart in 40 minuten af in de oven.