Spitskool en paprika geroerbakt met noedels

Getty Images

Een heerlijk vegetarisch gerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram gekruide tofu roerbakreepjes
  • 150 gram doperwtjes, diepvries
  • ½ eetlepel kerrie
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.n.
  2. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten.
  4. Voeg de spitskool, de paprika, de doperwten en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  5. Giet er de bouillon bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.
  6. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze er over.

Ingrediënten over?

Pinda's:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

 

Voedingswaarden

Energie 
690kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur