donderdag, 16 september 2021

Spitskool en paprika geroerbakt met noedels

Een heerlijk vegetarisch gerecht!

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram gekruide tofu roerbakreepjes
  • 150 gram doperwtjes, diepvries
  • ½ eetlepel kerrie
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.n.
  2. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten.
  4. Voeg de spitskool, de paprika, de doperwten en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  5. Giet er de bouillon bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.
  6. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze er over.

Ingrediënten over?

Pinda's:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
690 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram