Spitskoolsalade met kaasdressing

Getty Images

Deze snelle salade kan overal bij. De rozijnen maken het lekker zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 klein spitskooltje
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel olie
  • 20 gram geraspte belegen 30+ met minder zout
  • 6 aardappelen
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 150 gram rundergehakt
  • gehaktkruiden zonder zout
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
  2. Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
  3. Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie. Roer de geraspte kaas erdoor.
  4. Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool en zet de salade koel weg.
  5. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de boterham in stukjes en week het in een lepel water.
  7. Maak het gehakt aan met het brood en gehaktkruiden. Vorm er kleine balletjes van.
  8. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  9. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine gaar en bruin.
  10. Bak de stukjes tomaat kort mee. Voeg wat water toe en breng dit aan de kook. Geef er de aardappelen en de spitskoolsalade bij.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
800 milligram
Auteur