vrijdag, 23 oktober 2020

Spruitjes met gember en shiitakes

Spruitjes met een twist.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 dunne varkensfiletlapjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
  • 100 gram shiitakes
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water beetgaar.
  3. Bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  6. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakjes.
  7. Bak de gember in hete olie tot de gember gaat geuren. Bak de shiitakes kort mee.
  8. Voeg de uitgelekte spruitjes toe en warm het goed door.
  9. Geef het vlees en de aardappelen bij de spruitjes.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram