Spruitjesstamppot met noten

Getty Images

Smakelijke stamppot met spruitjes en noten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 5 kerstomaatjes
  • 50 gram walnoten of pecannoten
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  3. Kook de aardappelen in een bodempje water 15 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Hak de noten grof.
  6. Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
  7. Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
  8. Voeg de halve tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat.
  9. Meng de noten door de stamppot.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur