zondag, 20 oktober 2019

Stamppot met groene kool en saucijsjes

Laat de herfststormen maar komen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram aardappelen
  • 500-600 gram groene kool
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 rundersaucijsjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en de mosterd.
  6. Laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  7. Knip of snijd de worstjes in stukjes.
  8. Bak de stukjes worst in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
  10. Schep de stukjes worst op de stamppot.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
605 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,6 gram