woensdag, 27 januari 2021

Stamppot met groene kool en saucijsjes

Laat de herfststormen maar komen.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500-600 gram groene kool
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 rundersaucijsjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en de mosterd.
  6. Laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  7. Knip of snijd de worstjes in stukjes.
  8. Bak de stukjes worst in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
  10. Schep de stukjes worst op de stamppot.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
605 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram