Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
maandag, 26 juni 2017

Sticky worteltaart

Gezond snoepen
Aantal personen:
10-12
Ingrediënten:
  • 3 royale eetlepels kokosolie of boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • 750 gram wortels of winterpeen
  • 100 gram walnoten
  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram rozijnen
  • 250 milliliter (liefst vers) sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kaneel
  • Halve theelepel pure vanille (poedervorm of uit een stokje)
  • 1 theelepel gemberpoeder of fijngeraspte verse gember
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een vierkant bakblik van 24 x 24 cm in met kokosolie.
  3. Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Doe in een mengkom.
  4. Breek de walnoten in stukjes.
  5. Voeg de walnoten, kokosolie en alle andere ingrediënten toe aan de mengkom. Roer goed door elkaar, zodat de ingrediënten perfect mengen met de wortelrasp.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig in het bakblik en strijk glad.
  7. Bak 45 minuten in de oven.
  8. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Dit recept komt uit het boek A spoonful of love van Odette Schoonenberg, met foto's van Simone van den Berg. "Gezond snoepen? Dat kan! Ik had zelf tijdens mijn chemokuren af en toe best trek in worteltaart. Maar als ik hem dan eenmaal at, vond ik het al snel te zoet, te droog in mijn mond, of werd ik misselijk van het glazuur. Alle reden dus om een recept te maken, waarvan ik hoopte dat het wel lekker zou smaken. En met succes."