maandag, 23 mei 2022

Stokbrood met Indiase kip

Lekker simpel

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels tandoorikruiden
  • 4 eetlepels slasaus (25 procent olie)
  • 1 volkoren stokbrood
  • Slabladen
  • Stuk komkommer
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
  4. Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
  5. Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
  6. Bestrijk de stukken dun met slasaus.
  7. Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
  8. Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de slasaus er door.
  9. Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade.

Hiervoor heb je nodig:

  • 4 tomaten
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 - 30 minuten
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
2 gram