Stokbrood met Indiase kip

Lekker simpel
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels tandoorikruiden
- 4 eetlepels slasaus (25 procent olie)
- 1 volkoren stokbrood
- Slabladen
- Stuk komkommer
- 1 tomaat
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
- Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
- Bestrijk de stukken dun met slasaus.
- Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
- Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de slasaus er door.
- Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig:
- 4 tomaten
- 8 sprieten bieslook
- azijn
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Bron(nen):
Energie |
640 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
70 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
2 gram
|