zaterdag, 6 juni 2020

Stoofpeertjessorbet

Lekker fris dessert
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram stoofperen
  • 1 dl bessensap (flesje)
  • ½ pijpkaneel
  • 2 kruidnagels
  • stukje citroenschil
  • 1 portglas rode port
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepels suiker

Bereiding

  1. Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Breng de peren met 1 dl water, het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagels en een stuk citroenschil aan de kook. Kook de peertjes in 2-3 uur gaar en rood.
  3. Laat de peertjes uitlekken en vang het vocht op. Vul het vocht aan met water tot 1 dl.
  4. Breng dit met de helft van de port, het citroensap en de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen en laat het afkoelen.
  5. Houd 2 partjes peer achter voor garnering. Pureer de rest van de stoofpeertjes grof in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Meng de suikerstroop erdoor en laat dit mengsel ten minste drie uur in de diepvries bevriezen. Roer de massa af en toe door met een vork of gebruik een ijsmachine.
  7. Verdeel het ijs over 4 coupes en garneer het met de rest van de port en een dun citroenschilletje of wat blaadjes munt.
  8. Gebruik eventueel een bak kant en klare stoofpeertjes (ca. 500 gram, koelvak).

Voedingswaarde per persoon

Energie:
175 kcal
Eiwit:
0 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
0 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):