Stoofpotje met pikante pompoen

Getty Images

Ruik de herfst in huis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 ui
  • 200 gram runderlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepels garam masala
  • 1 laurierblad
  • 600 gram pompoen
  • 1 rode peper
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in repen.
  4. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  5. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
  6. Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
  7. Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  8. Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
  9. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
  10. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur