maandag, 26 oktober 2020

Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Gemakkelijk en snel

Ingrediënten

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  5. Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  6. Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
480 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram