zaterdag, 6 juni 2020

Superscones

Deze scones worden gemaakt van haver en spelt. Speltmeel is niet glutenvrij, maar wordt vaak wel beter verdragen dan tarwe.
Aantal personen:
6
Bereidingsduur:
20
Ingrediënten:
  • Droge ingrediënten:
  • 350 g speltmeel
  • 50 g havermout
  • 2 el wijnsteenbakpoeder
  • 1 el lijnzaad
  • Handje rozijnen
  • Snufje zout
  • Natte ingrediënten:
  • 1 ei
  • 1 kleine banaan
  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 100 g geitenyoghurt
  • 1 tl vanille-aroma
  • 4 el honing

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe in een kom alle droge ingrediënten en meng deze. 
2. Doe de natte ingrediënten in een andere kom. 
3. Doe alles bij elkaar en meng tot je een bol deeg krijgt. Als het te nat blijft, doe je er wat extra meel bij. 
4. Maak 6 bolletjes deeg, plet ze een beetje en hopla, 15 minuten in de oven en klaar. 

Dit recept is afkomstig uit het boek Good food in 20 minuten.

Receptfoto: Wij zijn kees