woensdag, 29 juni 2022

Surinaamse kippensoep

Pittig gekruid

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 spaanse peper of een madame jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kippenbouillontablet met minder zout
  • 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 gram volkoren noedels

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Was de peper, maar houd hem heel.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
  6. Fruit de ui mee.
  7. Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
  8. Kook de soep ca. 8 minuten.
  9. Kook de laatste minuten de noedels mee volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Neem de peper uit de soep.

Menusuggestie

Lekker met een bruin Surinaams puntje.

Hiervoor heb je nodig:
2 bruine Surinaamse puntjes

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
515 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,91 gram