Surinaamse kippensoep

Pittig gekruid
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 spaanse peper of een madame jeanette
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 kippenbouillontablet met minder zout
- 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
- 2 pimentkorrels
- 100 gram volkoren noedels
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de peper, maar houd hem heel.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui mee.
- Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
- Kook de soep ca. 8 minuten.
- Kook de laatste minuten de noedels mee volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de peper uit de soep.
Menusuggestie
Lekker met een bruin Surinaams puntje.
Hiervoor heb je nodig:
2 bruine Surinaamse puntjes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
515 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
70 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
1,91 gram
|