
Getty Images
Deze gezonde variant van het traditionele recept smaakt lekker en is eenvoudig te bereiden. Met lekker veel verse groente en volkoren mie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 kippenbouten
- peper
- 2 eetlepels oolie
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 4 pigmentkorrels
- 2 tomaten
- 1 Spaanse peper of madame Jeanette
- 250 gram gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix
- 75 gram volkoren mie
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
700 milligram
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kippenbouten. Bestrooi de kip met wat peper.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui mee.
- Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en de pimentkorrels en breng dit aan de kook. Kook de kip in 45 minuten gaar.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de peper, maar houd hem heel.
- Doe de tomaten, de peper en de gemengde groente bij de kip en kook dit 5 minuten mee.
- Kook de laatste minuten de mie mee volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de peper uit de pan.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.