Tabouleh met komkommer, tomaten, kruiden en een gegrild gehaktspiesje

Getty Images

Zinderend Oosters tintje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram volkoren bulgur
  • 1 kleine ui
  • ½ bosje koriander
  • 150 gram mager rundergehakt
  • ½ komkommer
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • Bladen ijsbergsla
  • 10 sprieten bieslook
  • 8 takjes peterselie
  • Citroensap
  • Ras el hanout of paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Kook de bulgur in 10 - 15 minuten gaar.
  2. Pel de ui en rasp hem.
  3. Was de koriander en hak wat steeltjes klein.
  4. Maak het gehakt aan met de geraspte ui en wat koriander. Vorm er 4 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven
  5. Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
  6. Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
  7. Was de slablade. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
  8. Was de kruiden en snijd ze klein.
  9. Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
  10. Maak de salade op smaak met citroensap en wat ras el hanout of peper en wat paprikapoeder.
  11. Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade er op.
  12. Rooster de gehaktspiesjes in een grillpan of onder de grill in 5 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de tabouleh.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
460 milligram
Auteur