Taco's met zalm, honing & chipotle

Licht, lekker en gezond

Taco's met zalm, honing en chipotle
Holy Taco!

Op zoek naar een lichte, lekkere maaltijd? Deze taco’s met zalm, honing en chipotle combineren het beste van twee werelden: de gezonde vetten en eiwitten van zalm met een pittig-zoete twist van honing en chipotle. Lekker fris met knapperige groenten en ideaal voor wie gezond wil eten zonder in te leveren op smaak.

Voor 8 taco's

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets, zonder vel en graten, in blokjes van 3 cm gesneden

Limoen-chipotle marinade

  • 3 chipotle-pepers in adobosaus, plus 3 el saus
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2½ el honing
  • 2 el limoensap
  • ¼ tl chilivlokken

Avocadocrème

  • 1 grote avocado
  • 1 grote teen knoflook, gepeld
  • 75 ml citroensap
  • 2 el crema Mexicana of zure room
  • 2-3 tl sap van ingemaakte jalapeños (uit een potje)

Om te serveren

  • 8 warme maistortilla's
  • kleingesneden rode kool
  • ½ rijpe papaja, in stukjes gesneden
  • 75 g verkruimelde feta
  • avocadocrème
  • chipotle-mayonaise (naar keuze)
  • gehakte korianderblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat.

Voor de avocadocrème: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender of keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten en een flinke snuf zout toe en maal dit tot een glad mengsel. Voeg als je het dunner wil geleidelijk 2-3 eetlepels water toe. 

Voor de limoen-chipotlemarinade: meng de ingrediënten in een schaal zorgvuldig met een beetje zeezout en zwarte peper (of maal ze in de blender tot er een saus ontstaat en giet die dan in een schaal).

Schep de blokjes zalm voorzichtig door de marinade zodat ze aan alle kanten zijn bedekt. Spreid ze uit op de bakplaat en bak ze 5-6 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en draai de zalmblokjes met een spatel om. Bak ze dan nog 6-7 minuten tot ze lekker gaar zijn.

Leg om te serveren wat kleingesneden kool op een warme tortilla en schep er wat zalm, papaja en feta op. Druppel er avocadocrème en chipotle-mayonaise (als je die gebruikt) over en strooi er wat koriander over. Serveer direct.

Dit recept komt uit Holy Taco! Zin in een Mexicaanse taco? In dit boek leer je de lekkerste en meest originele combinaties creëren. Ontdek alles over de belangrijkste ingrediënten, van bloemsoorten en chilipepers tot kaas en smaakmakers. Leer hoe je je eigen tortilla's, bijgerechten en salsa's maakt en laat je inspireren door de lekkerste recepten. Uitgeverij Deltas, € 24,95.

Auteur 
Bron 
  • Holy Taco!