Tagliatelle met cantharellen

Getty Images

Puur natuur.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • Peterselie

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd de plakjes spek in reepjes.
  4. Bak het spek op een laag vuur bruin en knapperig.
  5. Bak de sjalot en de cantharellen mee.
  6. Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
  7. Maak de saus op smaak met wat peper.
  8. Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
700 milligram
Auteur