dinsdag, 1 december 2020

Tagliatelle met groene en witte asperges

Ingrediënten

  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 175 g tagliatelle
  • zout
  • 2 el ­extra vierge olijfolie
  • 40 g ­geraspte Parmezaanse kaas
  • vers­gemalen peper
  • 1 el fijngesneden platte peter­selie

Bereiding

  1. Schil de witte asperges met een dunschiller vanaf iets onder het kopje naar beneden en snij het onderste stugge stukje van 3 cm af.
  2. Was de groene asperges, snij ook hiervan het onderste stugge stukje af en schil de onderste 5 cm.
  3. Schaaf de witte en groene asperges met de dunschiller in de lengte in dunne lange repen (hou de witte en groene repen apart van elkaar).
  4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  5. Breng gelijktijdig een grote pan met water aan de kook en kook eerst de repen witte asperge 3 minuten.
  6. Voeg daarna de groene repen toe en kook die in 2 à 3 minuten beetgaar.
  7. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en spoel ze kort met koud stromend water.
  8. Giet de tagliatelle af en schep de asperges, olie en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  9. Breng op smaak met peper.
  10. Schep de tagliatelle op de borden en garneer met de peterselie en de rest van de kaas.

Ook lekker met… kip of pittige kaas

Wrijf 2 kleine kipfilets in met peper, zout en olijfolie en grill ze in een hete grillpan in 5 minuten per kant bruin en gaar. Snij ze in plakjes en schep deze door de pasta (of serveer ze er apart bij). Dit pastagerecht is ook heel lekker met ándere kaas. Vervang de Parmezaanse kaas bijvoorbeeld door 75 g verkruimelde gorgonzola. Of geef de pasta een pittige Hollandse twist en gebruik geraspte extra oude kaas, zoals Old Amsterdam.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
Trefwoorden: