dinsdag, 15 oktober 2019

Tagliatelle met groente en worst

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram rundersaucijsjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gedroogd pepertje
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 6 olijven zonder pit
  • 175-200 gram tagliatelle
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de courgette in blokjes.
  3. Knip de saucijsjes in stukjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Bak de blokjes courgette en de stukjes worst mee en verkruimel het pepertje er boven.
  6. Voeg de tomatenblokjes met sap en de olijven toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
  7. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Maak de saus op smaak met peper en oregano en schep het door de uitgelekte tagliatelle.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
655 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
7 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
3 gram

Bron(nen):