maandag, 28 september 2020

Tagliatelle met kabeljauw en olijven

Verwennerij uit de zee

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren tagliatelle
  • 2 sjalotten   
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 dl bouillon
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Snijd de olijven in stukjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  5. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar.
  6. Bestrooi de kabeljauw met peper en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  7. Verdeel de vis in stukjes.
  8. Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
  9. Laat de tagliatelle uitlekken en schep het door de doperwtjes.
  10. Leg de kabeljauwstukjes erop.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade.

Hiervoor heb je nodig:
3-4 tomaten
1 bosuitje
azijn

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
625 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,97 gram