Tagliatelle met paprika en vis

Getty Images

Met dit recept voor tagliatelle maak je een pasta zoals pasta bedoeld is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram koolvisfilet
  • Citroensap
  • 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 5 olijven
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de vis in blokjes.
  3. Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.
  7. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.
  10. Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.
  11. Giet de tagliatelle af en meng de saus er door.

Ingrediënten over?

Kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
800 milligram
Auteur