Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Getty Images

De lekkerste saus maak je zelf.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
  • 100 gram gegrilde parprika, koelvak
  • 1 blikje sardines naturel
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel kookroom light
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  3. Verwijder van de sardientjes de graat.
  4. Doe de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes en de room in de keukenmachine en pureer het.
  5. Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  7. Knip de basilicum klein.
  8. Roer de ansjovis, en de basilicum door de saus.
  9. Maak de saus op smaak met peper.
  10. Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus er op.

Menusuggestie

Lekker met een courgettesalade

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel bieslook
  • azijn

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur