Tajine met kalkoen en sinaasappel

Getty Images

Kan ook in de braadpan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke wortel
  • 1 courgette
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Kaneel
  • 1 sinaasappel
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 kruidnagel

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
  3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, de kerrie en kaneel.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
  5. Doe alles in een tajine of braadpan en meng er 200 ml water en het stukje bouillontablet door. Voeg de kruidnagel toe. Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
  6. Verwarm een aardewerken tajine eerst op laag vuur.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood .

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur