Thais gebakken rijst met ei

Getty Images

Een spannend gerecht voor de pittige trek.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 (rode) ui
  • 1 prei
  • 1/2 spaanse peper
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eieren
  • 6 takjes koriander
  • 1 kleine komkommer
  • azijn

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
  4. Schaaf de komkommer in dunne plakken. Maak er met wat fijngesneden prei, azijn en peper een salade van en zet even apart.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
  7. Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
  8. Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
  9. Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Roerbak de eieren gaar.
  10. Was de koriander en knip het klein.
  11. Strooi de koriander over het gerecht en geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur