zaterdag, 23 januari 2021

Thaise kipcurry

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode rode currypasta (potje)
  • 1 theelepel kerrie
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)

Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de currypasta en de kerrie enkele minuten tot de curry gaat geuren.
  2. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  3. Snijd de kip in blokjes.
  4. Doe de gember en de kip bij de curry en laat de kip wit kleuren.
  5. Voeg 1½ dl water en de vissaus toe en stoof de kip 15 minuten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
195 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
0 gram
Zout
1,46 gram