woensdag, 2 december 2020

Thaise mie met paddenstoelen en tofu

Pittig met groene currypasta.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren mie
  • 150 gram tofu
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de paddenstoelen in plakjes en repen en de paksoi in repen.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Bak de currypasta en de tofu kort mee.
  7. Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.
  8. Schep de goed uitgelekte mie er door en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met wat ketjap.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,6 gram