Thaise noedels

Getty Images

Op reis in eigen keuken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olie
  • Citroensap
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Kook of wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
  6. Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
  7. Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
  8. Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
  9. Strooi er de blaadjes koriander over.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte Chinese kool.

Hiervoor heb je nodig:
600 gram Chinese kool
1 eetlepel olie

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum