woensdag, 8 juli 2020

Thaise noedelsoep

Met veel groente en tofu

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 2 bosuitjes
  • 1/3 groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram volkoren noedels
  • 100 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Snijd de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
  4. Kook de broccoli en de courgette 3 minuten in 500 ml water met het groentebouillontablet
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Bak de tofu in de hete olie bruin.
  8. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  9. Voeg de bouillon met de groente toe en maak dit op smaak met de ketjap en het limoensap.
  10. Warm de noedels mee en strooi er de gehakte pinda’s over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram