dinsdag, 29 september 2020

Tilapiapakjes met pasta

Een heerlijk pastagerecht met een een verrassende combinatie van vis en vlees.

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 150 gram volkoren farfalle of penne
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 stukjes tilapiafilet

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Breek de sperziebonen tweemaal.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met peper en wat oregano. Laat de saus zacht pruttelen.
  5. Kook de farfalle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Kook de laatste 5 minuten de sperziebonen mee.
  7. Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte in tweeën.
  8. Snijd de stukken vis in tweeën en bestrooi ze met wat peper. Wikkel ieder stukje vis in een half plakje ontbijtspek.
  9. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbaklaag in 6-8 minuten gaar en bruin.
  10. Giet de farfalle met de sperziebonen af.
  11. Schik de stukken vis er op.
  12. Giet 4 eetlepels water in de koekenpan en los het aanbaksel op.
  13. Roer dit door de tomatensaus en geef de saus er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,7 gram