dinsdag, 1 december 2020

Tiramisu met peer

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 rijpe peer
  • 2 bastognekoeken
  • 2 dl halfvolle biogarde yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Schil de peer, snijd hem in 4 parten en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd de parten in plakjes.
  4. Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan en laat de peer er een paar minuten in trekken.
  5. Neem de plakjes peer uit het vocht.
  6. Verkruimel de koeken en verdeel ze over 2 schaaltjes.
  7. Druppel er wat van het sinaasappelsap over.
  8. Klop de helft van het overgebleven sinaasappelsap door de yoghurt.
  9. Schep de helft van de yoghurt op de koek.
  10. Schik de plakjes peer er op en verdeel de rest van de yoghurt er over. Druppel de rest van het sinaasappelsap er over.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
225 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,2 gram