maandag, 23 mei 2022

Tofu met abrikozen

Heerlijk gekruid gerecht met kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kardamom en komijn.

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram tofu
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kardamom
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout (blik of vers)

Bereiding

  1. Was de abrikozen en laat ze enkele uren in warm water wellen.
  2. Meng de specerijen met peper en pers er een teentje knoflook boven uit.
  3. Meng dit door de tofu en laat het een half uur in de koelkast intrekken.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe met de abrikozen en 1 dl weekwater. Stoof het gerecht 15 minuten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte groene kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram groene kool
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
285 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
6 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: