donderdag, 30 juni 2022

Tofu met paddenstoelencurry

Gekruid recept met tofu, zilvervliesrijst, paddenstoelen, curry en peper.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu
  • peper
  • 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel currypasta (potje)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • citroensap
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • kerriepoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. 
  2. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. 
  3. Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken. 
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Fruit het grootste deel van de uienringetjes met de currypasta in de olie zacht. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering. 
  6. Bak de tofu kort mee. 
  7. Roerbak de paddenstoelen enkele minuten mee. 
  8. Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes er over.
  10. Roer de gemalen komijn, wat peper en kerriepoeder door de yoghurt en geef dit erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,3 gram