woensdag, 28 september 2022

Tofu met sambal en mango

Zoet en pittig tegelijk.

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ½ mango
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  6. Bak de ui en wat sambal mee.
  7. Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  8. Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal en wat sojasaus.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Bron(nen):
Energie
355 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
9 gram
Vezels
3 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: