maandag, 30 november 2020

Tofu met sesamzaad

Verrukkelijk vega.

Ingrediënten

  • 2 plakken tofu
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Dep de plakken tofu goed droog.
  2. Bestuif de tofu met een beetje volkorenmeel..
  3. Klop het ei los en wentel de tofu er door.
  4. Bestrooi de tofu met sesamzaad.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in ca. 8 minuten heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade en rijst met gebakken champignons.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
685 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram