Tofu met sesamzaad

Getty Images

Verrukkelijk vega.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakken tofu
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Dep de plakken tofu goed droog.
  2. Bestuif de tofu met een beetje volkorenmeel..
  3. Klop het ei los en wentel de tofu er door.
  4. Bestrooi de tofu met sesamzaad.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in ca. 8 minuten heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade en rijst met gebakken champignons.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
685kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur