maandag, 26 oktober 2020

Tofu met sjalotten en honing

Dit vegetarische gerecht gaat goed samen met volkoren noedels en witte kool. Voor een Aziatisch tintje. Met knoflook en ketjap als smaakmakers.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 100 gram sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (ca. 1/2 duim)
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram tofu
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de sjalotten en snijd ze in parten.
  3. Pel de knoflook en snijd het klein.
  4. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  5. Was de witte kool en de taugé.
  6. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
  9. Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
  10. Giet er 100 ml water bij met de honing en de ketjap en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
  11. Roerbak de witte kool met de kerrie in de rest van de olie enkele minuten. 
  12. Roerbak de laatste minuut de taugé mee en meng er de uitgelekte noedels door. Schep de tofu erop.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram