zaterdag, 13 augustus 2022

Tofu met tomaten

Peper geeft de tofu pit. Heerlijk met een frisse andijviesalade erbij.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 vleestomaten
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ spaanse peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein krop andijvie
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels honing
  • Azijn
  • Gerookt paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met het chilipoeder. 
  3. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. 
  4. Pel de sjalot en snijd hem klein. 
  5. Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en snijd hem in smalle reepjes. 
  6. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  7. Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
  8. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, de honing, wat azijn en peper. 
  9. Meng de dressing door de andijvie.
  10. Verwarm de rest van de olie in een wok en bak hierin de tofu bruin. 
  11. Voeg de tomaten, de sjalot en de reepjes peper toe en smoor dit kort mee. 
  12. Schenk er 100 ml water bij en warm het geheel goed door. 
  13. Schep de ringen bosui erdoor en maak het gerecht op smaak met wat gerookt paprikapoeder.
  14. Geef de andijviesalade en de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,1 gram
Trefwoorden: