 
Getty Images
      
  Peper geeft de tofu pit. Heerlijk met een frisse andijviesalade erbij.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tofu
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 vleestomaten
- 1 sjalot of kleine ui
- ½ spaanse peper
- 2 bosuitjes
- 1 klein krop andijvie
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels honing
- Azijn
- Gerookt paprikapoeder
Voedingswaarden
    Energie 
              
  525kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met het chilipoeder.
- Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en snijd hem in smalle reepjes.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
- Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, de honing, wat azijn en peper.
- Meng de dressing door de andijvie.
- Verwarm de rest van de olie in een wok en bak hierin de tofu bruin.
- Voeg de tomaten, de sjalot en de reepjes peper toe en smoor dit kort mee.
- Schenk er 100 ml water bij en warm het geheel goed door.
- Schep de ringen bosui erdoor en maak het gerecht op smaak met wat gerookt paprikapoeder.
- Geef de andijviesalade en de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
 
 
 
 
 
 
 
