maandag, 30 november 2020

Tofubuideltjes met rauwkost

Lekker even uitpakken met wraps en tofu.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 100 gram tofu 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 theelepel citroensap 
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine (rode) ui 
  • 100 gram broccoli 
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel pijnboompitten 
  • 100 gram volkorenmeel
  • 40 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Ca. 100 ml water
  • 40 gram 30+ kaas, jong belegen
  • 10 sprieten bieslook 
  • Azijn
  • Peper

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 2 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wraps uit de pan.
  6. Schil het stukje gember en rasp het.
  7. Snijd de tofu in blokjes.
  8. Meng de gember met het uitgeperste teentje knoflook en schep dit met het citroensap en wat peper door de tofu.
  9. Maak de groente schoon.
  10. Snijd een stukje van de wortel in dunne reepjes en de ui in snippers.
  11. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd die in stukjes.
  12. Rasp de rest van de wortel grof.
  13. Was de halve komkommer en snijd het in blokjes.
  14. Maak een salade van de geraspte wortel, de komkommer, royaal klein geknipte bieslook en azijn en zet dit apart.
  15. Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofu bruin. Voeg de wortelreepjes, ui en broccoli toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  16. Bak de pijnboompitten op het laatst mee.
  17. Maak het geheel op smaak met peper.
  18. Verwarm de wraps in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag. Strooi de kaas er over en verdeel het tofu-groentemengsel er over.
  19. Vouw de wraps dicht als een buideltje en bind ze eventueel dicht met een spriet bieslook. Geef de salade er bij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
610 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram