Tomatensalade

Getty Images

Italiaanse smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 8 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 5 tomaten
  • 6 olijven zonder pit

Bereiding

  1. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
  2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
  3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  4. Schep de dressing er door.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Meng de olijven door de tomaten.

Menusuggestie

Lekker met blokjes gebakken tofu en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...
2 plakken tofu
1 eetlepel olie
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
540 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum