dinsdag, 29 september 2020

Tomatensoep met ravioli en amandelen

Lekker met wat volkoren stokbrood.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout of 600 gram tomaten
  • 1 dunne prei
  • 100 gram volkoren ravioli (zonder vlees, koelvak)
  • Basilicum
  • 50 gram amandelen
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Maak de paprika en eventueel de tomaten schoon en snijd alles in blokjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg de paprika, de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  6. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  8. Hak de amandelen grof.
  9. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
  10. Roer de amandelen door de soep.
  11. Maak de soep op smaak met peper en basilicum en geef er stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,8 gram