
Getty Images
Lekker met wat volkoren stokbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout of 600 gram tomaten
- 1 dunne prei
- 100 gram volkoren ravioli (zonder vlees, koelvak)
- Basilicum
- 50 gram amandelen
- ½ klein volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Maak de paprika en eventueel de tomaten schoon en snijd alles in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de paprika, de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Hak de amandelen grof.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
- Roer de amandelen door de soep.
- Maak de soep op smaak met peper en basilicum en geef er stokbrood bij.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.